Spelregels

Er zijn drie piramide competities Heren Dubbel (HD), Dames Dubbel (DD) en de Gemengd Dubbel (GD). Per competitie wordt gestreden om de Beers-Bokaal. Met deze competitie hopen we dat er in de winterperiode meer getennist wordt. We verwachten dat iedereen op een positieve en eerlijke manier hier aan meedoet om er een leuk evenement van te maken.

1. Regels in het kort
*Inschrijvingen voor 1 december 20uur worden random ingedeeld, na 1 december 20uur worden onder aan de piramide geplaatst.
*Bij inschrijving aan de BeersBokaal geef je de Piramidecommissie toestemming om je 06-nummer te delen met de andere deelnemers aan het toernooi. Dit is noodzakelijk om het plannen van uitdagingen mogelijk te maken.
*Je kan je opgeven via [email protected] en de inschrijving kost €7,50. Dit inschrijfgeld willen we jullie vragen over te maken op rekeningnummer: NL18RABO0333017900. tnv. Medemblikker Tennis Club, onder vermelding van “BeersBokaal en je naam”. De inschrijvingen die tot 19 november 20 uur binnen zijn gekomen, worden random ingedeeld en op deze datum rond 23 uur bekend gemaakt. Er kan worden ingeschreven voor de categorieën Gemengd Dubbel, Heren Dubbel en Dames Dubbel. Als je na deze datum inschrijft wordt je onder aan de piramide geplaatst. Mocht je geen partner kunnen vinden laat het weten, misschien is er nog iemand die geen partner kan vinden en kunnen we jullie koppelen.
*Bepaal met je tegenstander zelf een datum en tijdstip voor de wedstrijd en geef deze door via de knop op deze site "Uitdaging doorgeven". De wedstrijd dient binnen twee weken na de uitdaging gespeeld te worden. De uitdaging wordt dan onder de piramide geplaatst door de piramidecommissie.
*Houd bij het uitdagen rekening met doordeweekse dagen en competities, niet meer dan twee BeersBokaal wedstrijden op hetzelfde tijdstip plannen. Plan je wedstrijd eventueel minimaal een uur na de vroegste piramide wedstrijd en wacht tot deze uitgespeeld is of dat er in de tussentijd andere banen vrij komen.
*Tijdelijk in december:
 Er worden s’middags vanaf 12uur (i.v.m. tennisles) in het weekend niet meer dan 3 wedstrijden op hetzelfde tijdstip gepland, met een duur van 2 uur. Houd altijd een baan vrij voor leden die vrij willen spelen. 

*De uitdager zorgt voor de ballen.
*Hang de baan af met het speciale "piramidecompetitie" pasje dat in het lichtkastje ligt en hang hier de KNLTB-passen van alle spelers bij.
*Speel een gewone wedstrijd om 2 gewonnen sets, bij een derde set wordt een super tiebreak tot de 10 gespeeld met minimaal twee games verschil. Een derde set mag alleen gespeeld worden als men niet is afgehangen en het rustig is op het park.
*Na de wedstrijd mailt de uitdager de uitslag van de wedstrijd via de knop "Uitslag doorgeven" Hierna zal de uitslag gepubliceerd worden op deze site en zal de Piramide worden aangepast. Wint de uitdager, dan wisselen de koppels van plaats op de Piramide. Verliest de uitdager, dan gebeurt er niets.
*Je mag nooit twee keer na elkaar hetzelfde koppel uitdagen.
*In de laatste speelweek kunnen de finalekoppels niet uitgedaagd worden.
*In de laatste week van de BeersBokaal worden de finales gespeeld.
*Nieuwe inschrijvingen van koppels zijn tijdens de Piramidecompetitie altijd welkom en worden onder aan de Piramide toegevoegd.
*Inschrijven is gratis (ongeacht met hoeveel onderdelen je mee doet).
*Bij blessures, langdurige vakantie en overige onvoorziene gevallen mag in overleg met de Piramidecommissie één keer gewisseld worden met een andere partner die nog niet in dat piramide onderdeel meedoet..

Hieronder worden de regels uitgebreid uitgelegd.

2. AVG

Bij inschrijving aan de BeersBokaal geef je de Piramidecommissie toestemming om je 06-nummer te delen met de andere deelnemers aan het toernooi. Dit is noodzakelijk om het plannen van uitdagingen mogelijk te maken.

3. Inschrijfgeld.
Je kan je opgeven via [email protected] en de inschrijving kost €7,50. Dit inschrijfgeld willen we jullie vragen over te maken op rekeningnummer: NL18RABO0333017900. tnv. Medemblikker Tennis Club, onder vermelding van “BeersBokaal en je naam”. De inschrijvingen die tot 19 november 20 uur binnen zijn gekomen, worden random ingedeeld en op deze datum rond 23 uur bekend gemaakt. Er kan worden ingeschreven voor de categorieën Gemengd Dubbel, Heren Dubbel en Dames Dubbel. Als je na deze datum inschrijft wordt je onder aan de piramide geplaatst. Mocht je geen partner kunnen vinden laat het weten, misschien is er nog iemand die geen partner kan vinden en kunnen we jullie koppelen. 


4. Uitdagen van een tegenstander.
Een koppel mag een koppel uitdagen dat één niveau hoger staat. Het maakt niet uit welk koppel dat is in dat niveau. Meld de uitdaging via de "uitdaagknop" op je piramide pagina van deze site, dit kan ook via de home pagina. Je stuurt dan een mail waarin je aangeeft in welk spel (HD, DD of GD) je een koppel uitdaagt met de datum en tijd wanneer je deze uitdaging wenst te spelen. Dit dien je zelf met het uitgedaagde koppel af te spreken. Een handig hulpmiddel hierbij is WhatsApp. Maak een groepsapp aan met de vier deelnemers en je kan dan snel met elkaar een datum en tijd overeenkomen.
De wedstrijd moet binnen twee weken na de datum van uitdagen gespeeld worden. Piramide wedstrijden kunnen niet gespeeld worden op geplande toernooien, evenementen en tijdens wedstrijden van de wintercompetitie. Na de twee weken vervalt de uitdaging en moet men een andere uitdaging aan gaan. De organisatie streeft ernaar om dit iedere avond bij te werken, maar kan niet voorkomen dat dit langer dan een dag in beslag neemt. De voorkeur is dat de wedstrijden in het weekend gespeeld worden. Als een koppel 4 weken geen wedstrijd heeft gespeeld zak je één niveau en wissel je met het koppel dat het langste op het niveau onder je staat. Vakantieweken tellen hier niet in mee. Door het piramide systeem kan het voorkomen dat er koppels niet kunnen tennissen omdat iedereen die een niveau hoger speelt al een uitdaging heeft staan en zij van onderaf niet zijn uitgedaagd. Dit koppel krijgt voorrang met hun uitdaging als er weer koppels vrij zijn om uitgedaagd te worden. Als een wedstrijd gespeeld is zijn beide koppels weer vrij om uitgedaagd te worden of een nieuwe uitdaging aan te gaan. Als je sportief bent doe je dat om en om, dus de ene keer daag je een koppel uit en de volgende keer laat je je uitdagen. Dit is niet verplicht maar wel net zo leuk. Het bovenste en onderste niveau uitgezonderd.

5. Plannen van een wedstrijd.
Probeer zoveel mogelijk de vrijdagavond te mijden om de labelavond zo min mogelijk te storen. Houd verder met het plannen van de wedstrijden rekening met de vaste clubjes die doordeweeks s'avonds of overdag spelen. Doordeweeks overdag is er m.u.v. de maandag- en woensdagochtend altijd wel ruimte om te spelen. Als jullie het redden zijn er s'avonds om 19 uur ook altijd banen vrij. Zorg ervoor dat er doordeweeks nooit meer dan twee BeersBokaal wedstrijden op hetzelfde tijdstip gepland worden. Plan je wedstrijd eventueel minimaal een uur na de vroegste piramide wedstrijd en wacht tot deze uitgespeeld is of dat er in de tussentijd andere banen vrij komen. Ook in het weekend is er voldoende ruimte, vooral op de zondag als er geen wintercompetitie gespeeld wordt. Bij voldoende animo in het weekend wordt gestreefd naar een open kantine om gezellig de wedstrijd na te bespreken en eventueel de piramide bij te werken. Bij geen bardienst kan er alleen met pin Betaald worden! Let dus ook op de dagen dat er wat georganiseerd is qua evenement of wintercompetitie, dit wordt vermeld op de homepage onder het kopje "Nieuws".

6. Spelen van de wedstrijd.
Binnen twee weken dient de wedstrijd gespeeld te worden en de uitslag doorgegeven te worden naar de organisatie via de knop "Uitslag doorgeven". De uitslag wordt regelmatig ververst en is zichtbaar aan de datum die rechtsboven de piramide vermeld staat. Teams die elkaar hebben uitgedaagd worden in de piramide rood gekleurd, zodat je kan zien wie er bezet is. Rond de kerstvakantie krijgen de koppels 4 weken de tijd (één week voor en één week na de kerstvakantie) om de wedstrijd te spelen. Rond de voorjaarsvakantie krijgen koppel 3 weken de tijd (één week voor en één week na de voorjaarsvakantie) om de wedstrijd te spelen. De uitdager dient voor ballen te zorgen. Bij perioden van slechte weersomstandigheden kan de piramidecommissie besluiten de uitdaag periode te verlengen.

7. Finales BeersBokaal
Begin september is de week van de finales. In deze week worden de finales van de BeersBokaal gespeeld en kunnen de finalisten, de bovenste twee koppels van de verschillende piramides, niet uitgedaagd worden. De finales worden bij voorkeur om 19:30 uur gespeelt. Mocht het nu zo zijn dat er iemand bij twee piramides een finale plek heeft verworven, dan zal één van de finales eerder in die week gespeeld moeten worden. De toernooicommissie zal in de week vóór de week van de finales contact opnemen met de finalisten om dit in te plannen. 

8. Vakantie of blessure.
Als een deelnemer van een koppel lang op vakantie gaat of lang geblesseerd is, zak je elke 4 weken een niveau en wissel je met het koppel dat het langste op het niveau onder je staat. Als je eventueel een vervanger hebt gevonden mag in overleg met de piramidecommissie met de nieuwe partner verder getennist worden.

9. Uitslagen doorgeven.
Als de wedstrijd gespeeld is, moet de uitslag zo snel mogelijk via deze site middels de knop "Uitslag doorgeven" doorgegeven worden. Uitslagen worden onder de piramide weergegeven zodat iedereen kan controleren of het eerlijk gaat. 

10. Afhangen
We gaan ervan uit dat piramidewedstrijden uitgespeeld mogen worden. Door de opzet van twee gewonnen sets, waarbij een eventuele derde set met een super tie brake wordt afgewerkt zullen de meeste wedstrijden niet te lang duren. Een derde set mag alleen gespeeld worden als de baan niet is afgehangen en het niet druk is op het park. Houd hiermee rekening met elkaar.

De piramidecommissie heeft met zorg geprobeerd de regels zo sportief mogelijk op te stellen, maar kan niet voorkomen dat er onvoorziene situaties zijn. Om die op te lossen staat de piramidecommissie vrij om de regels aan te scherpen of aan te passen ten behoeve van een eerlijk en sportief piramidetoernooi.

Veel tennisplezier gewenst namens de Piramidecommissie.

Voor vragen of opmerkingen kun je via onderstaande mail terecht bij de piramidecommissie.